De Omgeving

Wandelen, fietsen en genieten

De omgeving

Brasschaat telt tal van bossen en parken, maar ook visvijvers, speeltuinen en dierenparkjes. Je kan urenlang wandelen en fietsen in de natuur en genieten van de prachtige kleuren. Ben je sportief aangelegd, dan kan je kiezen voor tennis, paardrijden, zwemmen, golf en zelfs klimmen. Er is zoveel te beleven voor groot en klein. Na een dagje uit in de natuur is het heerlijk thuiskomen in je vakantiehuis. Kook je liever niet zelf? Er zijn verschillende restaurants en brasseries in de buurt, zelfs naast de deur.


Leuke activiteiten

relaxen, sporten, genieten

 • Picknick in het park

  Het gemeentepark van Brasschaat is een oase van rust, maar ook een plek om recreatief je dag te vullen. Je kan er wandelen, joggen, fietsen, bootje varen, lekker eten en drinken. De kinderen vinden het super om in de speeltuinen te ravotten of naar de geitjes en de zwanen te kijken. Er zijn vele weiden en velden waar je ongestoord kan picknicken met de hele familie, of gezellig met z’n tweetjes.

 • Spoorfietsen van Brasschaat naar Kapellen

  Aan militair vliegveld vind je “Perron Noord”, een gezinsvriendelijk café met groot weideterras. Van daar kan je 5km spoorfietsen tot in Kapellen en terug. Of gewoon in je stoel luieren met een drankje en kijken naar de zweefvliegtuigen.

 • Dagje slecht weer? Naar het zwemparadijs!

  Op de grens van Brasschaat en Schoten ligt het sportcomplex met zwembaden, “Sportoase Elshout”. De ideale plek bij een dag zonder zon. Je vindt er naast een heus zwembad met springplanken ook een wildwaterzwembad, een peuterbadje, een jacuzzi, sauna, stoombad en twee glijbanen.

 • Minigolf

  In Brasschaat zijn de kinderen koning. Er zijn er twee mini golfterreinen,eentje in het gemeentepark en iets verderop ook in het Peerdsbos.

 • Golf

  In de “Brasschaat Open Golf & Country Club” zijn (on)ervaren golfers welkom. De driving range is alle dagen geopend. 9 én 18-holes golf course. Miksebaan 248

 • Avondje Bowling

  Of bij slecht weer. Bowlingparadijs “Blue Ball”, met 16 banen, ruimte voor feestjes en voldoende parkeergelegenheid. Bredabaan 863.

 • Horeca

  Je kan heerlijk uit eten in Brasschaat. Van een eenvoudige pizza tot culinaire hoogvliegers. Van Belgische tot Aziatische keuken. Een drankje op het terras van het kasteel, of in een bruin café, er is zo veel keuze. Voor jong en oud.

 • Fiets-en wandelroutes

  De fietsknooppunten loodsen je door de prachtige landschappen van Brasschaat, Schilde, Kapellen en andere nabijgelegen gemeenten. Zo is er de Kastelenroute, de Kapittelroute of gewoon een rondje Brasschaat. Heb je een electrische fiets? Je vindt oplaadpunten op de Campus Luitenant Coppens. Heb je geen fiets? In het Peerdsbos kan je fietsen huren. Of trek je wandelschoenen aan voor het Schapenpad of een rondje Peerdsbos.

 • Dagje uit naar de stad Antwerpen

  De bruisende modestad aan de Schelde biedt een heleboel mogelijkheden. Er is de diamantwijk, de theaterwijk, de chinese buurt en overal vind je gezellige cafés en restaurants, tal van musea, winkelstraten, marktjes en de mooiste uitzichten over het water. Of breng eens een bezoek aan het mooiste treinstation ter wereld!